15.11.11

36. Αϊ σιχτίρ

Μετά από τέσσερις μήνες εντατικής δολοπλοκίας* το περίφημο ημερολόγιο της Κωστάντως της Πλουσίας για τη ζωή της, πως άλλαξε φύλο, το περίφημο αφαιάρ με τον Κίτσο καθώς και ο πολυτάραχος βίος της βρέθηκε στα νύχια τους. Μέσα σε ένα βράδυ ξεκοκάλισαν το περιεχόμενό του μαζί με 3 κοτόπουλα από το ψητοπωλείο η "Γριά κότα". 

Η Κόρη με θολωμένο βλέμμα από τη φόρτιση και τα έξι ποτηράκια Πικροτσίπουρο διάβαζε δυνατά σελίδα σελίδα της περιπέτειες του Γιακουμή που έγινε Κωστάντω, τα πάθη, τα λάθη και τις ίντριγκες της με το λεβεντόπαιδο που άκουγε στο όνομα Κίτσος, μία εύκολη συνταγή για σπανακόπιτα με έτοιμο χωριάτικο φύλλο και  την δύσκολη εγχείριση που έκανε τα όνειρά της πραγματικότητα σε έναν άνανδρο τόπο σαν την ορεινή Αγαμία. 


Σε αυτό το σημείο οι τέσσερις μποχλάδες  και μόνο στη σκέψη της θυσίας ενός πέους έκλαψαν η μία στην αγκαλιά της άλλης για ώρες. 

-Γκίρλζζζζζζζζ... Αυτός ο κατάστασης δεν γίνετε να συνεχιστείς. Γούι νιντ μια αλλαγής βρε παιδί μ'. 'Ενα ταξίδι κάτις. Η Ελλάδα μία η άλλη θα την πάρει ο δίαολος. Του χελλ γουίθ Πίκρα! 

-Αϊ σιχτίρ! Δίκιο έχεις μαρί, είπε και η Μερέντα, κάπου εκεί έξω θα υπάρχει ένας άντρας που μπορεί να εκτιμήσει γυναίκες σαν και εμάς που ανοίγουμε φύλλο μόνες μας.

Η Μάνθα δεν μίλησε. Ταξίδευε ήδη με το νου σε χώρες με τροπικά πουλιά. 


.



* Με μικρά διαλείμματα στην ταβέρνα της Χαψιάς και περατζάδες από όλα τα γειτονικά πανηγύρια προς απόκτηση ερωτικών περιπετειών με γυρολόγους  και στη χειρότερη περίπτωση για να καταφύγουν στην σίγουρη απόλαυση της γουρνοπούλας. 


5 σχόλια:

  1. & το έλεγα: "πάλι με χρόνια & καιρους, πάλι στη Πίκρα θα πάμε" ...

    καθε θετικό σχόλιο ειναι περιττό, το ξερετε ότι η Πίκρα "γραφει"

    υ.γ. δεν μπορω να αφησω ασχολίαστη την Σπανακόπιτα στην εξωτική παραλία μπροστα στο tukan ( ή δεν το λέν' ετς' )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έμπαινε Γιούτ.., συγνώμη Κίτσο ήθελα να πώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποιο μαρι το πουλι λες διπλα στην πίτα. δεν ξερω αν το λεν' σουκαν τιδεσουκαν τουκαν στο χώριο δεν είχαμε απο δαύτα γ' αυτό την κανουμι να δουμι κ κανά άλλο πουλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες τα μαρήηηηη!!!!!