1.3.12

37. Στον Πηγαιμό για το Μπαλί να εύχεσαι να είναι μακρύς ο Δρόμος

Το "Αgamia's Travel Lines" είχε κανονίσει το ταξίδι με όλες τις λεπτομέρειες, γιατί εκτός από μια πενταήμερη στην Αράχοβα που είχαν πάει όταν ήταν ακόμα κοριτσόπουλα και κάτι μονοήμερες της συμφοράς σε γειτονικά κατσικοχώρια στο γυμνάσιο, δεν είχαν πάει ποτέ ένα ταξίδι της προκοπής.

Με αφετηρία την Αθήνα και τέρμα το Ντενπασάρ και ενδιάμεσα μερικές ώρες στάση στη Σιγκαπούρη, το ταξίδι βάσταγε κοντά δύο μέρες. Όμως οι δύο εβδομάδες διαμονής τους στο εξωτικό Μπαλί ήταν σημαντικός λόγος για να παραβλέψουν την ταλαιπωρία του διηπειρωτικού ταξιδιού.

Το οικονομικό δεν τις απασχόλησε και πολύ. Όλες ήταν σύμφωνες ότι ο σκοπός ήταν ιερός και έτσι αποφάσισαν να βάλουν για πρώτη φορά χέρι στα προικιά τους. Άλλωστε είχαν τόσα που δεν δίστασαν να σκοτώσουν κάτι ψωρό περσικά χαλιά και κάτι παλαιολιθικά σκρίνια στη Γκαλερί Καρμιράκι που έφταναν να καλύψουν 50 τέτοια ταξίδια.

Ακόμα και η Κόρη με τους δισταγμούς και τις αμφιβολίες της, μπροστά στο επιχείρημα της Μάνθας "Τι ψυχή έχει ένα χαλί μπροστά στο Τροπικό πουλί;" έσπασε και ξεπούλησε μέχρι και το νυφοσέντονό της.

Ο κύβος είχε ριφθεί και τα παϊδια είχαν ψηθεί.


3 σχόλια:

Πες τα μαρήηηηη!!!!!