17.11.10

22. Μελλοντολόγος Καβλογιάννη

Λίγο πιο έξω από το Κάστρο γινόταν η ετήσια χοροεσπερίδα αγελαδοτρόφων Μεγάλοπουλιτσας. Η γκίνια της ακόμα και τότε ήταν φοβερή. Ετών δεκαέξι, στολισμένη σαν τη λατέρνα με το μαλλί φρεσκοξυζαρισμένο σε ένα ξανθό σαντρέ και μετά από ώρες οδήγησης σε κακοτράχαλα βουνά με το αγρoτικό Ντάτσουν του μπαμπά της είχε καταφέρει να χτυπήσει μόνο το Γιακουμή γνωστό σε όλους (εκτός από τη Μάνθα) ως “Το Πεθαμένο Λικερ”.
Δέκα χρόνια μετά ήταν έτοιμη να πάρει ένα μπουκάλι σαμπάνια κ να αποσυρθεί στη Ροζ Βίλα της για να αποτελειώσει ότι δεν άρχισε ποτέ ο Γιακουμής όταν στο φαρμακείο μπουκαραν η Μέρεντα αγκαζέ με την Τσάρλοτ και την Κόρη.
-Μαριιιιιιί… Άκου ‘συ δε λες τα Ταρό?
-Ναι αλλά τον ερωτα ποτ’ θα τον χαρώ?
-Αστο μνι σ’ μαρι χουμε μπίζνες πλαν..
-Ιδώ δεν εχει πούτσα να φαμ…
-Θα φάμ’ και απού φτουν’ σκασ’ κι ακου.


Τα πράματα είναι απλά. Άμα πραγματικά θες να φας..άνοιξε τ’ αφτιά σ’ και άκου προσεκτικά.
Σε διάρκεια χρόνου ντε τε το ταμπελάκι στη πόρτα του φαρμακείου γύρισε στο ΚΛΕΙΣΤΟΝ, τα φώτα έσβησαν, τα ρολά κατέβηκαν και η λευκή ποδιά της Μάνθας πετάχτηκε στο ράφι με τα ληγμένα-εδώ και πολυυυυύ καιρό τεστ εγκυμοσύνης.
Οι τέσσερις σεληνιασμένες-πεινασμένες-διψασμένες αλλά και κυρίως καψωμένες φιλενάδες βρέθηκαν στο δωματιάκι-εργαστήριο όπου η Μερέντα είχει αναλάβει την επεξήγηση του μπίζνες πλάν Η Τράπουλα Της Καριόλας.
Γουάτ ιζ Η Τράπουλα Της Καριόλας?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες τα μαρήηηηη!!!!!